Twee foutjes hersteld 4-12-2017

Oeps, als in de Parade rechtsom de polariteit wordt geschakeld, ontstaat kortsluiting op het lokaalspoorweg in blok 5 de rem sectie. Huh? Dat betekent dus dat er ergens een draad fout is verbonden of dat ik op de bezetmelder iets fout heb bedraad. En dat laatste bleek ook zo.

Hier zie je dat ik de voeding heb doorgesneden voor 3 uitgangen, althans, ik dacht: één voor invoer en twee voor uitvoer. Mis! De invoer zit alleen bovenop, dus dit is 3 x uitgang. Dus de lokaalspoorweg blok 5 rem sectie die ik op uitgang 4 had aangesloten (de eerste schroefverbinding is enkel invoer) werd mee omgepoold als de Parade linksom ompoolde. OK, helder, van geleerd.
Waarom ging dat dan wel goed als de Parade rechtsom ompoolde? Omdat daar op uitgang 4 geen bezetmelder is aangesloten en ik dus niet kon merken dat er een fout was.
Aangezien ik voldoende uitgangen heb, heb ik lokaalspoor blok 5 rem op een andere uitgang aangesloten: probleem opgelost.

Wissel 7, keuze tussen de Parade opgaan of het lokaalspoorweg op, drukte de wisseltong niet meer goed aan naar buiten waardoor treinen daar ontspoorde. Nu heb ik over de wisseldraad de ledketting gemonteerd en wellicht daarmee iets verandert. Na een poosje turen bleek de spijker die de wisseldraad in bedwang houdt iets te ver verdraaid. Hierdoor kon de wisseldraad te ver zakken en verloor daarmee de spanning om de wisselbalk voldoende om te zetten. Spijker verdraait, wisseldraad loopt weer strak langs de plank en het wissel gaat weer goed om.

Je ziet in het midden de spijker: in de plank geslagen tot ruim halverwege en dan omgebogen. Lijkt primitief, maar werkt uitstekend. Bovendien kan ik de wisseldraad beheersen door de spijker te verdraaien.

Je ziet ook de ledketting die tot mijn verrassing nu uitgevallen is. Misschien kortsluiting doordat hij over de wisseldraden ligt? Oei!