Station groter? 28-1-2016

Zit nog uitgebreid te kijken of het station  nu naar m’n zin is. Zie ik nog interessante mogelijkheden over het, of nou: mijn hoofd. Zoals een doorzijspoor of passeerspoor voor doorgaande goederen- en Expresstreinen.

Hier een idee met dubbele passeersporen en de perrons verlegd naar de buitenkant. Het lokaal perron moet nog aangepast en het emplacement komt wat in de verdrukking. Ook is de vraag of het station nu niet te groot wordt. Maar de mogelijkheden zijn wel geweldig zo.

 

Dit kan een alternatief zijn: een gedeeld passeerpoor in het midden voor beide richtingen. Rechts is dat met wissels goed opgelost. Links kan een stoomloc nu niet direct naar de verzorging komen: hij moet 3 keer heen en weer wat me niet logisch lijkt en hoofdspoor blokkerend is. Nog geen antwoord op.

Uit gewoonte weet ik dat e.e.a. nu te krap op elkaar komt te liggen. Less is more… Maar een 2-sporig doorgaand station heeft ook zo z’n beperkingen en ik ben iemand die het vervelend vindt om niet alle mogelijkheden te hebben. Maar de vraag is of het wel past bij zo’n junction provinciaal station, een doorgaand spoor. Een omloopspoor is wellicht afdoende.