Long time no see… 30 oktober 2015

Da’s even geleden. Zomer is minder geschikt voor treinbrein activiteiten.

Maar, ik ben al weer dagen aan het turen naar m’n plan en probeer voor mijzelf alle twijfel er uit te halen. Er zitten her en der compromissen in van twijfelachtig allooi, maar het geheel bevalt me nog steeds zeer. Hier de laatste versie met twee varianten van het opstelterrein met diesel- en stoomlocs (de cirkel linksboven is een referentie van een minimumradius van 50cm).

 

 

Het eerste heeft opstelsporen aan de draaischijf, het tweede diverse losse opstelsporen en de draaischijf enkel als omkeer installatie. Ziet er leuker, drukker uit. Is nu vooral opstelterrein, niet echt voor goederen. Dat zijn de twee opstelsporen rechts boven het station.

Goederen spoortjes te klein?
Opstelterrein te groot?

Kan altijd het opstelterrein bescheidener maken en een paar goederen overslag sporen maken. Is voor het spelen met treintjes wellicht interessanter.

Er zijn een aantal verborgen sporen waar ik moeilijk bij zal kunnen als het landschap aangelegd wordt/is. Maar wellicht is een openklapbare muur langs het verhoogde spoor een goed idee in geval van problemen als ontsporing. Onder het schaduwstation van 50cm hoog kruipen is best te doen, maar wellicht over 10 jaar al minder (65…).

Het is en blijft een leuk idee: een provinciaals station als splitsing (junction) waar zowel exprestreinen als lokaaltjes langs komen en rondom een grote show lus. Zo kan ik elk materieel laten rijden wat ik maar wil. Tada!