Hele baanonderbouw ligt! 22-11-2017

En we gaan gewoon verder. De gehele onderbouw ligt.

 

De brug en aansluiting liggen, meteen kurk gelijmd voor het Parade stationnetje, kan ik weer rails en wissels plaatsen!

Het kleine bruggetje ligt ook, echter…

 

waar de Parade splitst en over en onder zichzelf doorgaat is de doorgang uiterst krap, zeg maar gerust, te krap. Consequentie van net te weinig ruimte om te realiseren wat ik wil, maar…

 

met veel passen en meten en steeds weer steuntjes van hoogte veranderen en één extra toevoegen, lijkt het gelukt mooie vloeiende dalende en/of stijgende hoofdbanen te maken. Een van de zwaarst te trekken treinen rijdt er goed overheen en het over en onder het bruggetje doorrijden is zo’n mooi gezicht! Ik droom…

Het bruggetje wilde ik eerst van metaal maken om het zo dun mogelijk te houden en zoveel mogelijk doorrij hoogte te houden. Nu heb ik het gemaakt van een stukje multiplex en inventief gesteund door twee reepjes multiplex korps op het spaanplaat geschroefd. Wordt nu op zijn plaats gehouden door een schroefje in een middensteun. Ik vertrouw het multiplex niet voldoende om niet iets door te buigen bij twee treinen tegelijk. Misschien ooit vastlijmen als ik geheel zeker van dat alles op zijn juiste plaats zit.

Doorkijkje vanuit het gat binnenin de helix:
– onderin het schaduwstation
– links hoofdstation
– rechts beneden het lokaalspoorweg
– daarboven de Parade linksom rijdend
– bovenin de Parade rechtsom rijdend, hier richting het Parade stationnetje.

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe verrast ik dat een plan op plat papier met slechts een voorstelling van hoe het ruimtelijk uit zou werken in mijn hoofd, zo goed tevoorschijn is gekomen! Blij…