Stoom en diesel depot – 8 juni 2015

Zit al dagen te schetsen hoe ik een stoom- en dieseldepot in de driehoek van het station kan krijgen. Het ziet er meestal te veel uit. Misschien moet het ook kleiner en kijk ik teveel naar de locs die ik heb en wil showen dan naar de realiteit die deze maat van baan vraagt.

 

Links een draaischijf met 4 opstelsporen en een doorrijspoor naar de branchline waar water en kolen kan worden geladen. Over 2 opstelsporen zou een loods geplaatst kunnen worden, maar ik hou ze liever in het zicht. Veel te mooi om naar te kijken!
De draaischijf zit deels onder de brug, maar in Engeland heb ik wel gekkere situaties gezien, dus dat moet kunnen.

Rechts en beneden hiervan twee opstelsporen voor diesel locs met een omrijspoor waar getankt kan worden. Deze locs hebben geen draaischijf nodig, maar uiteraard kunnen ze die bij grote drukte wel gebruiken.

Stoom- en diesellocs kunnen zo van beide kanten hun depot bereiken en verlaten en van en naar de mainline en de branchline komen. Het lijkt beginnen te kloppen.

Is dit te groots opgezet, te groot voor zo’n provinciaal station? Stoom depot wil ik sowieso hebben. Misschien dan maar geen diesel depot, maar ik ben gek op die diesel elektrische locs, heb er dus de nodige van en wil ze toch ergens graag een plekje geven. Bovenin wil ik proberen vrij te houden voor een stukje stad, maar misschien dat er toch iets past.

Word vervolgd…