Schaduwstation verder 24-1-2016

Er nog eens naar kijkend vond ik de lengte van de sporen te verschillend. Ook waren er te weinig sporen van treinen van max. 25o cm, zeg de IC’s en Express treinen. Dus e.e.a. verlegd.

 

Koploper kan zgn. dynamische blokken aan, d.w.z. dat er meerdere treinen achter elkaar op 1 opstelspoor kunnen staan. iTrain kan dat (nog ) niet. Grootste nadeel m.i. is dat de achterste trein gevangen staat en niet eerder dan de voorste weg kan. Dus kies ik toch voor 2 achter elkaar liggende schaduw stations.

De uit- en inrijwissel straten heb ik gespiegeld. Nu zijn ze goed voor links rijden en heb ik voldoende lange sporen. Ik overweeg de korte wissel van Peco te gebruiken, aangezien de radius 61cm is, ruim boven de minimum radius die ik hanteer van 50cm in de keerlus, want meer ruimte is er niet. Deze kortere wissels winnen weer wat ruimte. Niet veel, maar genoeg om zinvolle spoorlengte te winnen.

Een flinke oversized goederentrein kan er nu nauwelijks in. Die moet dan maar lekker rond rijden en die splits ik dan wel handmatig. Of…

 

Ik maak het onderste spoor 2 x zo lang, dus zonder splitsing, speciaal voor die extra lange goederentrein. Lijkt me echt geweldig als zo een langs rijdt en duidelijk alles blokkeert door z’n lengte.

Zo zie je maar. Denk je dat je er bent, zie je opeens mogelijkheden.