Om een wisselmotor beide kanten op te kunnen laten werken aan een wisseldecoder, moet er een ompool blokje of wisselmotor interface tussen de decoder en de wisselmotor geplaatst worden.

Ik heb bij alle Viessmann 5211 wisseldecoders de zelfbouw versie van de Lenz LA010 toegepast.
Deze heeft me vaak problemen gegeven door of niet of maar  één kant op te werken. Vrijwel zeker door minder zorgvuldig te solderen.
Ik krabte altijd de ruimtes tussen de printbanen goed schoon en mat daarna de rijen door om te kijken of er sluiting zat.

Met de aanschaf van de Digikeijs DR4018 schakeldecoder heb ik de ompool variant of wisselmotor interface van Digikeijs erbij genomen. Dit is een kant en klaar blokje dat je gemakkelijk met schroef verbindingen aansluit en direct werkt. Kost misschien iets meer en je hebt geen zelfbouw voldoening, maar ik was het steeds niet of slecht functioneren van de LA010 behoorlijk zat, ook al zal dat aan mij hebben gelegen.