Baanplan in niveau’s

Hopelijk zo een helder inzicht in hoe mijn plan is opgebouwd.

Totaal plan met alle niveau’s:

 

Totaal plan zonder schaduwstation:

 

Zichtbare sporen – speciaal voor die denken dat het plan te druk en te vol is. Hier zie je wat ik voor ogen had: op een hoger niveau een grote lus rondom de hele kamer waar ik lekker lang maar m’n treinen kan kijken en een en twee niveau’s lager een behoorlijk junction station voor exprestreinen die stoppen en doorgaand zijn en een zijlijn voor lokaaltjes. het lokaalspoor heeft geen logisch verloop, maar dat neem ik maar op de koop toe. Het gaat mij om het zo breed en gevarieerd mogelijk kunnen genieten van Britse treinen van allerlei allooi en emplooi dwars door alle tijden en regio’s.

 

Schaduwstation – dit is aangepast zodat er veel meer staruimte is. De keerlus ligt nu waar ik een dorp/stadje wil maken.

 

Niveau 70cm, Junction Station – het station is (weer) aangepast en iets verschoven zodat rechts de sporen wat vrijer van elkaar liggen. Het emplacement is wat vereenvoudigd en biedt m.i. beter plaats aan diesellocs en stoomlocs en hun voorzieningen.

Niveau 80cm:

 

Niveau 90cm – twijfel over het extra stationnetje aan de hoofdlijn en de industrie aldaar. Misschien teveel, maar wel veel speel mogelijkheden.